Instagram Reels

Predstavljamo vam Instagram Reels

Danas najavljujemo Instagram Reels: novi način stvaranja i otkrivanja kratkih, zabavnih videozapisa na Instagramu.

Reels vas poziva da kreirate zabavne video zapise koje ćete podijeliti sa svojim prijateljima ili bilo kime na Instagramu. Snimite i uredite video zapise s više isječaka u trajanju od 15 sekundi sa zvukom, efektima i novim kreativnim alatima. Možete dijeliti Reels sa svojim sljedbenicima na Feedu i, ako imate javni račun, učiniti ih dostupnima široj Instagram zajednici putem novog prostora u Explore. Reels in Explore nudi svima priliku da postanu kreatori na Instagramu i dosegnu novu publiku na globalnoj sceni.

Stvaranje Reels

Odaberite Reels na dnu Instagram kamere. Na lijevoj strani ekrana vidjet ćete razne kreativne alate za uređivanje koji pomažu u stvaranju vašeg Reel-a, uključujući:

Audio: Potražite pjesmu iz glazbene biblioteke Instagrama. Možete koristiti i svoj originalni zvuk jednostavnim snimanjem Reel s njim. Kada dijelite Reel s originalnim zvukom, vaš će se zvuk pripisati vama, a ako imate javni račun, ljudi mogu stvoriti Reels s vašim zvukom odabirom “Koristi zvuk” na vašem kolu.

AR efekti: Odaberite jedan od mnogih efekata u vašoj galeriji efekata, koji su kreirali Instagram i kreatori širom svijeta, za snimanje više isječaka s različitim efektima. Tajmer i odbrojavanje: Postavite tajmer za snimanje bilo kojeg od vaših isječaka bez upotrebe ruku. Jednom kada pritisnete zapis, vidjet ćete odbrojavanje 3-2-1 prije početka snimanja onoliko vremena koliko ste odabrali.

Poravnaj: poredajte objekte iz prethodnog isječka prije snimanja sljedećeg kako biste pomogli u stvaranju neprimjetnih prijelaza za trenutke poput promjena odjeće ili dodavanja novih prijatelja u vaš Reel.

Brzina: Izaberite da biste ubrzali ili usporili dio odabranog video ili audio zapisa. To vam može pomoći da ostanete u ritmu ili da napravite usporene videozapise.

Reels se mogu snimati u nizu isječaka (jedan po jedan), odjednom, ili pomoću video otpremanja iz vaše galerije. Snimite prvi isječak pritiskom i držanjem tipke za snimanje. Tijekom snimanja vidjet ćete indikator napretka na vrhu zaslona.

Zaustavite snimanje da biste završili svaki isječak.

I najviše je pitanje; Da li biste trebali raditi Reels na Instagramu?

Kratak odgovor; da!

Dug odgovor; Dovraga da!

Jedan od ključnih razloga da dodate Reels svojoj Instagram strategiji 2021. godine, a to je Doseg! Budući da se kolutovi mogu dijeliti na kartici za istraživanje, na vašem feedu i u posebnom feedu kolutova na vašem profilu, Reels trenutno imaju veliku vidljivost i doseg. I ne podcjenjujte moć istraživanja!